Få en autentisk oplevelse med en kro julefrokost - Eventbaren
I dette indlæg kan du læse om julefrokostens historie, samt hvorfor mange virksomheder og private forsamlinger foretrækker at holde julefrokosten på en kro.
15758
post-template-default,single,single-post,postid-15758,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Få en autentisk oplevelse med en kro julefrokost

Få en autentisk oplevelse med en kro julefrokost

Julefrokostens historie

Kro julefrokostJulefrokost er en festlig middag, som mange holder i december måned, hvor der bliver spist traditionel julemad. Begrebet julefrokost opstod i 1940erne. Her blev julefrokosten ofte holdt dagen før juleaften, hvilket vi i dag kender som lille juleaften. I begyndelsen var det noget som man holdt sammen med familien, men i 1960erne begyndte der så småt at blive holdt julefrokoster for arbejdspladsen. Dette blev brugt til at ignorere det hierarki, der ofte eksisterede på arbejdspladser. På dette tidspunkt var det udsædvanligt at direktøren spiste og festede sammen med medarbejderne, derfor blev det julefrokoster hurtigt en tradition på de forskellige arbejdspladser rundt omkring i landet. I dag er alkohol en stor del af en julefrokost. Der bliver drukket vin, øl og snaps, men det var først i 1960erne og 1970erne, at alkohol blev en fast del af julefrokosten. I dag bruges julefrokosterne til at hygge sig med sine kollegaer og nedbryde de barrierer, der eksisterer på arbejdspladsen til dagligt. Julefrokosterne på arbejdspladserne er blevet større og større gennem årene, og i dag ses det ofte som årets største fest på arbejdspladsen, hvor der nogle steder er hyret professionelle kunstnere til at spille, og bestil lækker julemad udefra. De mest traditionelle retter, som ofte er at finde til en julefrokost, er:

  • Sild
  • Leverpostej
  • Medisterpølse
  • Flæskesteg
  • Frikadeller
  • Ris a la mande

 

Julefrokost på en kro

Kro julefrokostNogle virksomheder vælger at holde det på selve arbejdspladsen, mens andre foretrækker at holde det ude. Det er eksempelvis meget populært at holde julefrokosten på en kro, da dette giver en autentisk og traditionel følelse. Derudover skal man ikke selv sørge for mad og service. Da julefrokosten ofte er årets event, er det vigtigt at lokationen og maden er i top. En kro julefrokost er for mange en nostalgisk oplevelse, da der er fokus på tradition og samvær. Omgivelserne er for det mest autentiske, hvilket er med til at danne ramme om en hyggelig aften. Det er også et godt valgt til store familier eller forsamlinger, da man på den måde undgår at skulle stresse over at planlægge en julefrokost i en allerede travl juletid. På en kro bliver der taget hånd om hver eneste gæst, uanset hvor gammel man er. Kroerne vil ofte gå langt for at tilrettelægge julefrokosten, så den passer perfekt til selskabet. Dette betyder også at der ofte kan laves ændringer i menuen, hvis der er nogle bestemte ønsker.

 

Julefrokost i Sydjylland

Kro julefrokostDer er mange mennesker, som har en særlig forkærlighed til julefrokoster i Sydjylland. Hvorfor er en julefrokost i Sydjylland sjovere end andre steder i landet, kan man spørge sig selv? Mange mener at det er fordi, der er forbundet så meget tradition med dette sted, og især også de kroer, som er placeret i Sydjylland. De er kendt for deres overdådige julebuffeter og det festlige humør. Så ønsker man en sjov og uforglemmelig julefrokost, bør man helt sikkert overveje en kro i Sydjylland, da dette giver en sjov og autentisk oplevelse. Man kunne med fordel gøre det til et weekendophold, hvis man har midlerne til det. Så kan arbejdspladsens medarbejdere lærer hinanden at kende, og fejre optakten til julen sammen.

No Comments

Post A Comment